Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor

Dirigenten

Niels Granvig

1. oktober 2015 -

Niels Granvig er pr. 1. oktober 2015 blevet ansat som organist og kantor ved Thisted Kirke. Thisted Kirkes Drenge-Mandskor har fået en ny dirigent.

Niels kommer fra en stilling som organist ved Måløv Kirke og har gennem årene arbejdet med musikken ikke mindst som organist, men også som kor- og orkesterleder og dirigent. Niels har selv en fortid i Københavns Drengekor.

Niels skriver om sig selv:

"Jeg har taget studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium (SAG) og fortsatte med musikstudier på København Universitet. Efterfølgende blev det til Musikledereksamen fra Musikkonservatoriet i København, hvorfra jeg siden tog organisteksamen som privatist. Som dreng var jeg medlem af Københavns Drengekor og dermed også elev på Sankt Annæ Gymnasium, hvorfra jeg fuldførte min nysproglige studentereksamen. Jeg fortsatte med at synge i Drengekorets lille, turnerende koncertkor med mange rejseaktiviteter og koncerter. Sideløbende og efterfølgende har jeg sunget og spillet i mange forskellige sammenhænge: Kammerkor, vokalgrupper, projektkor; gode amatørorkestre, kammermusik. Der er også lejlighedsvis blevet tid til at optræde som sangsolist.

Arbejdsmæsssigt har jeg haft studiejob som kirkesanger siden jeg gik i gymnasiet, men mit hovedbeskæftigelse var som sang- og musiklærer på SAG, indtil min organistansættelse ved Måløv kirke. Den ophørte søndag den 27. september kl. 11:15. Siden stillingen som organist og kantor ved Thisted kirke blev mig tilbudt, har jeg glædet mig uendeligt meget til at komme i gang med det spændende og udfordrende arbejde med at videreføre og udvikle Thisted kirkes Drenge-Mandskor."

Tak for en meget varm velkomst!
Niels Granvig