Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor

25 års jubilæum!

Preben Nørgaard Christensen

 

Den 1. oktober 1986 havde Preben sin første arbejdsdag som organist og kantor ved Thisted Kirke. Man skal ikke være den store matematiker for at gennemskue, at det i weekenden d. 1. og 2. oktober 2011 var præcis 25 år siden.

Preben har haft enorm betydning for Thisted Kirke, for Thisted by og for Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. Der arrangeres masser af koncerter af høj musisk kvalitet, skønne Evensongs efter engelsk tradition, store oratorieopførelser, smukke minderige Julekoncerter og meget, meget mere.


Redaktionen har indhentet en kommentar fra jubilaren:

"Som korsanger ved Sct. Catharinæ kirke i Hjørring, og som musiker i byens dygtige Brass Bands, havde jeg stiftet bekendtskab med den rige engelske musiktradition. I sommeren 1986 havde jeg netop færdiggjort mine studier på Nordjysk Musikkonservatorium, og da embedet som organist og kantor ved Thisted Kirke samtidigt blev ledigt, søgte jeg jobbet, og fik det. På det tidspunkt var der etableret et drengekor ved Thisted Kirke, startet af min forgænger Gwyn Hogdson i 1982, og min interesse for den engelske kirkemusik gjorde, at jeg så muligheden for at skabe et kor med såvel drenge som mænd - inspireret af den engelske drengekorstradition. Mine ønsker for koret var, udover at give drengene den bedst mulige musikalske skoling, at drengene skulle opleve at det var "IN" at synge i kor, og at de, ligesom jeg selv gjorde som ung, fik oplevet verden gennem at turnere med musikken. Ligeledes havde jeg den opfattelse, at der ikke er forskel på engelske og danske drenge, så når engelske drenge kan synge som engle, hvorfor skulle drenge fra Thisted så ikke også kunne gøre det. Jeg synes, vi er nået langt, og jeg er stolt over at jeg sammen med en flok dygtige, dedikerede drenge gennem mange år har skabt et af de allerbedste drengekor i Danmark - og endda i udkants Danmark med et spinkelt befolkningsgrundlag. Et kor af en standard som mange større byer kunne ønske sig at have. Det beviser bare at arbejder man målrettet, så kan det lade sig gøre at skabe gode resultater alle steder, også i Thy.


Preben fortsætter:

"Man kan således godt sige, at det var lidt af en tilfældighed at jeg havnede i Thisted, men jeg har været glad for de mange, mange dejlige oplevelser jeg har haft med koret, og ser frem til mange nye spændende opgaver."

 

Dagen blev festligholdt med en Jubilæumskoncert med flere solister, Thisted Kirkes Drenge-Mandskor og medlemmer af Aalborg Symfoniorkester