Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor

Grinderslev Kirke d. 17. juni 2010.

Traditionen tro skulle vi mødes på havnen i Thisted - seneste korinformation sagde kl. 16.50, men fremmødet bar lidt præg af, at forrige korinfo sagde kl. 17.....
Nå, men afsted kom vi, og der er jo ikke langt at køre til Grinderslev - turen var fin, der var en god stemning, men nok også glæde over, at sommerferien snart kommer til koret. Faktisk er dette den næstsidste koncert - og efter koncerten i Vejgaard Kirke på søndag aften er det sommer!

Efter ankomst til kirken var det hurtigt igang med opvarmning og øve på detaljerne. Straks mærkede man det dejlige kirkerum - det skulle blive en dejlig aften :-)
Der blev øvet og øvet - det er til dels et nyt repertoire, og en del detaljer skal finpudses, og synges igennem adskillige gange inden det er helt indstuderet.

Efterhånden blev der mere og mere fyldt, både i og udenfor våbenhuset. De første kom allerede ved syvtiden, og måtte desværre vente helt indtil tæt på 19.30 inden de kunne komme ind. Det beklager vi - men detaljerne SKAL være i orden.

Koncerten startede med "O Clap Your Hands" af John Rutter - og det gjorde tilhørerne - og det ganske meget endda. Der var masser af dejlige salmer - "Zum Abendseegen" er er usigelig smuk  - uanset om den vækker minder om en vidunderlig tur til Australien eller om man hører den for første gang. "Sommersalmen" er en af de andre smukke højdepunkter - i salmen hedder det "...så højt som himlens lærker", og ja, det er sådan en flok sopraner i højeste gear lyder. Smukt, intenst og kontrolleret. 
Sidste nummer er "Sing The Lord Ye Voices All" fra Skabelsen - den har formatet til at være korets sidste nummer - storladent og kraftfuldt til tider - og yndefuldt og sagte til andre tider.
Masser af klapsalver fulgte bagefter - og når der klappes massivt som idag, er der også plads til et enkelt ekstranummer - og ikke usædvanligt er det "Hallelujah", der slutter koncerten helt oppe i skyerne.

Det var en dejlig aften i Grinderslev Kirke - tak for det massive fremmøde - det glæder koret meget, og vi nød en aften i jeres kirke.


Hér følger lige et enkelt videoklip fra aftens koncert - "Sing The Lord Ye Voices All":