Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor

"Johannes Passionen",
Thisted Kirke langfredag d. 2. april 2010.

Vi er nu nået til Påsken, og efter en del øvetimer på "Johannes Passionen", er vi nået frem til koncertdagen.
Alt er gået som planlagt: Koret har øvet sig mange timer, sopranerne endnu flere, og af nuværende korister, er der en hel del som har prøvet dette oratorium før.
Det tegner til at blive en fin dag!

Der er jo stor aktivitet omkring koret i påsken. Der er højmesser både Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. Påskedag, og ved siden af dette, når vi lige denne koncert Langfredag eftermiddag kl. 16.00.Klokken er præcis 16.00, kirken er godt fyldt op med vel omkring 200 gæster, da de fem solister træder ind i kirken, og vi kan begynde.
Koret starter oratoriet med ordene: "Herr, unser Herrscher, dessen Ruhm. In allen Landern herrlich ist!" Og hvilken måde at starte eftermiddagens koncert på! Snart tager tenoren Jacob Næslund Madsen over - han synger dagens recitativ - og han har en imponerende tenorstemme. Klar, kontant og meget smuk!

Historien om Jesu lidelser i Påsken gennemgås helt fra Judas' forrådelse af ham og helt frem til hans begravelse. Der er - vanen tro - mange smukke passager, men her skal blot nævnes tre steder, hvor anmelderen får indtil flere klumper i halsen....:

Koret starter anden del med nr. 15: "Christus, der uns selig macht". Koret topper - de er bare SÅ GODE, at man simpelthen ikke tror sine ører.
...og så igen i nr. 17: "Ach grosser König, gross zu alle Zeiten". Det er usigeligt smukt fremført, og man kniber sig i armen.
Eftermiddagen højdepunkt er da Jesus udånder på korset med ordene "Es ist Vollbracht": Der bliver helt stille i kirken, og pludselig klokkeslag fra kirketårnet. Det er så det løber koldt ned ad ryggen - smukt og meget betagende.


Inden vi får det os om er der gået 2 timer, og det er to timer i godt selskab:

  • 5 flotte solister - med smukke arier og solosang!
  • Medlemmer af Aalborg Symfoniorkester - der spiller så flot, så flot hver gang!
  • Thisted Kirkes Drenge-Mandskor - som sædvanlig fremragende!   
  • Dirigenten - "korets egen Preben"!Man går ud af kirken med et fornøjet sind: Godt nok er det en sørgelig historie vi netop har været vidne til, men selv de mest sørgelige historier, kan gøres meget smukke i det rette selskab.

...og sådan et selskab var vi i denne eftermiddag!


Fortsat god påske!


Har du lyst til at se flere billeder, så klik hér.