Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor

...og så på en søndag!

Søndagens tur gik til Fredrikshavn, hvor vi skulle give koncert på Knivholt Hovedgaard sammen med Nordjyske Strygere. Koncerten var en del af et historisk arrangement i forbindelse med Flådens 500 års jubilæum.
Vi mødtes på Frederikstorv i Thisted, og blev hentet af een af Flådens egne busser. Herfra gik turen først til Aalborg, hvor vi skulle hente nogle af de Nordjyske Strygere, og derefter hurtigt videre nordpå.

Humøret var endnu engang højt. Preben havde sørget for et SCOOP for alle kordrenge og voksne med drengesind....:

Inden koncerten var der arrangeret specialrundvisning kun for os på Flådestationen i Frederikshavn, og det skulle blive det første spændende højdepunkt på dagen.
Først kørte vi Preben og strygerne til koncertstedet, Knivholt Hovedgaard, og derefter retur til Flådestationen, hvor vi blev modtaget med stor velvilje. Vi blev ledt direkte til een af forsvarets stoltheder, standard-flex skibet Absalon, der netop er hjemvendt fra et togt til Aden-bugten, hvor det har hjulpet det internationale samfund med at holde styr på piraterne i farvandet.

Vi blev opdelt i 2 grupper og vist rundt på hele skibet:
Dækket, broen, maskinrummet, kahytterne, kaptajnens og officerernes messe, helikopterdækket, kanonerne, torpedoerne osv. Spørgelysten var stor, og vi fik afklaret en masse spørgsmål om skibet, som vi jo alle har hørt om i pressen.
Ca. en time havde vi på skibet, og på bedste militaristisk vis var begge hold tilbage fra rundvisningen samtidigt - mange oplevelser rigere.

Derefter hu-hej videre til Knivholt, hvor der var prøve kl. 18. Preben havde prøvet med strygerne inden vi kom, og derfor var det lige på med ca. 1 times korprøve.

Imens fik vi forældre vores helt egen oplevelse: Vi fik at vide, at der var sat kaffe over i køkkenet, og man skal aldrig stille sig imellem kaffetørstige korforældre og en kaffemaskine.... Efter også at have besigtiget et veritabelt landbrugsmuseum med masser af redskaber fra før VORES barndom (ja, noget af det var virkelig så gammelt....!), fandt vi borde og stole. Vi kvikinspicerede lokalet, satte os tilrette med kaffen, og jokede lidt med det fadølsanlæg, der stod ovre bagved. Pludselig kom en meget venlig mand, og spurgte om vi ville have et stykke lagkage. Om vi ville? Vupti....så kom han tilbage med to store, lækre lagkager! Vi kunne ikke dy os for at nævne fadøllet, og vupti, så var der også velskænket fadøl på bordet - endda rigtig velsmagende fadøl fra et lokalt bryggeri....

...og så på en søndag...

Godt nok bliver vi, som oftest, godt behandlet som ledsagende korforældre, men dette overgår alt andet vi har prøvet!!! Vi havde en lang snak med manden med øllet og lagkagen, og denne ildsjæl fortalte om hans arbejde med stedet. Endnu en fantastisk historie om masser af "ildsjæleri"og frivillige arbejdstimer.

Koncerten, der begyndte kl. 19.30, var en blanding af klassisk musik, korsang og foredrag om Flådens betydning for Frederikshavn og Fladstrand. Meget spændende at høre om - særdeles lærerigt.
Koret lavede en fin præstation med bl.a. "Blæsten går frisk...", "I Danmark er jeg født", "Missa Brevis" og "Magnificat". Der var, på trods af det fremskredne tidspunkt og dagens mange oplevelser, stadig energi i sopranerne. Flot!!!
Da klokken var ca. 20.45 vendte vi næsen hjemad igen, og vi var tilbage i Thisted kl. 23.30.

...og hvis man tror, at der er ro i en bus på vej hjem, så kan man godt tro om igen.... :-)

Se flere billeder fra dagen ved at klikke hér