Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor

Vejgaard Kirke, d. 20. juni 2010.

Så er vi kommet til den sidste koncert før ferien - og vi havde på forhånd bestemt os for, at dette skulle blive et brag af en koncert.

Vi mødtes på havnen kl. 15.30, og møder den fedeste dobbeltdækkerbus fra Hanstholm Turistfart. Dette var nok til at få os alle - ikke mindst sopraner op i allerhøjeste gear. "Hvem kommer først op og ta´r forsædet?!!!!"
Seniorafdelingen - eller måske skal vi bare kalde os "voksne" fortrak til underetagen...
Med afgang allerede 15.30 skulle der være god tid til at øve - ikke mindst, fordi der er en del nye/gamle ansigter i koret - tidligere medlemmer, der til lejligheden er hentet ind for at dække de frafald der har været på det seneste. Endda en enkelt fra København.

Vejret er pragtfuldt - masser af sol - jo, det virker som  om sommeren i flere henseender er lige hen over vore hoveder.

På vejen havde vi lige et mindre uheld - en enkelt sopran fik køresyge, og måtte ofre sig i midtergangen - og endda på uldgulvtæppet.....Hmmm, optørring er eneste udvej: Klude, vand, mere vand, opvaksebørste og et par ekstra synkebevægelser, så blev bussen næsten ren igen - og videre mod Aalborg. Godt vi var taget afsted i god tid.

Vi var fremme ved 17.15-tiden og mødes af en meget smuk, helt nyrenoveret kirke. Senere fik vi at vide at Thisted Kirkes Drenge-Mandskor faktisk er de føste "udefrakommende" der optræder efter afslutning af renoveringen. Det blev vi glade or at høre.
Koret går igang med at øve, og vi voksne sætter os udenfor på kirketrappen...og snakken går. Lidt senere bliver vi inviteret over i de tilstødende lokaler, hvor der er saft, kaffe, frugt og chips, og lidt over 7 er de færdige med prøven. Kortøj på, frugt, rugbrød, saftevand og chips indenbords og vi er klar!

Koncerten starter med en ny entré hvor de følges ad parvis - hvid skorte og jakke - flot, flot. Koncerten blev een af de flotteste i lang tid - og jeg skal ikke trætte med lange passager om de enkelte salmer, men blot fremhæve de smukkeste denne aften: "O Clap Your Hands", "Festival Te Deum", "Sommersalmen", "Thou Wilt Keep Him In Perfect Peace" og "Sing The Lord Ye Voices All". Det er med stor sandsynlighed nævnt ved flere lejligheder, men i aften så bare demonstreret endnu engang: Koret udviser en MEGET HØJ STANDARD - og det er meget karakteristisk for koret lige nu at rigtig mange gør et fantastisk stykke arbejde.

Magnus synger solopartiet i "Festival Te Deum":Koret synger "Sing The Lord Ye Voices All":

Koret synger i ca. 1 time og 15 minutter, og når der klappes så intensivt efter koncerten som denne skønne sommeraften i Vejgård, så er der belønning: "Hallelujah" fra oratoriet "Messias". I dette glansnummer får man på 4 minutter lige repeteret hvad det er, koret kan: Synge så det lyder himmelsk!

Efter koncerten kom vi ud til en vidunderlig aftensol og stille vejr - bussen var klar, og ret hurtigt var vi på vej hjem igen.
På vejen hjem gav Preben sodavand og øl i bussen - og vi skålede på en dejlig sommer, snakkede ferieplaner, så film og råhyggede, og pludselig var vi tilbage i Thisted.

Vi skal minde om at man kan opleve koret igen til Opera Galla i Rebild d. 8. august - vi glæder os meget til at underholde igen, og håber at se en masse af jer igen.

 God sommer!